Specialist in mineralen voor schapen

Het is een feit dat een schaap als ruwvoereter de laatste jaren steeds minder mineralen binnenkrijgt via  gras- of ruwvoer. Een mineralentekort kan grote gevolgen hebben bij bijvoorbeeld: voederconversie , vruchtbaarheid, eetlust, groei, dracht en melkproductie.

Met een liksteen speciaal voor schapen springt Van Benthem Minerals al jaren in op het feit dat de kwaliteit van het ruwvoer terugloopt en er veel gevallen minder krachtvoer wordt gevoerd.  

Mineralen die aansluiten op de huidige kwaliteit van ruwvoer

De samenstelling van de Rockies Schaap is onlangs aangepast naar de huidige mineralen behoefte. Er zit bijvoorbeeld geen ijzer in de liksteen.  Dit omdat het huidige gras/ruwvoer gemiddeld een hoog ijzergehalte heeft.

Schaap heeft dagelijks mineralen nodig

De multi mineralen liksteen is geschikt voor alle schapen en moet je het hele jaar door beschikbaar stellen. Zowel op stal als in de weide. Ongeacht of het de dekperiode of juist de drachtperiode betreft. Een schaap kan de mineralen opnemen naar behoefte en heeft deze  iedere  dag nodig in aansluiting op het rantsoen.

Problemen schapen bij mineralentekort

Dit betekent dat schapen die een rantsoen met veel gras en/of ruwvoer hebben  een structureel tekort krijgen van mineralen en sporenelementen. Dit zal niet direct merkbaar zijn maar pas als de tekorten al te groot zijn.
 

De problemen die zich kunnen voordoen bij een mineralentekort bij schapen zijn: Rockies schaap informatie

  • Lage voederconversie, geen eetlust
  • Kopziekte,
  • Slechte melkgift (oudere) ooien
  • Aan de nageboorte blijven staan
  • Vruchtbaarheidsproblemen en slechte botgroei
  • Verminderde weerstand en  groei
  • Slechte productie en een afwijkende dracht
  • Kreupele schapen
 

Specialist in mineralen voor schapen

Van Benthem Minerals is specialist in mineralen en vitaminen voor o.a. schapen maar ook voor geiten en koeien. Met Rockies likstenen biedt Van Benthem Minerals voor ieder diersoort een passend mineralen aanbod die aansluit op het rantsoen.

Heeft u vragen? Stel ze direct online of telefonisch 050 406 1254
Wilt u Rockies Schaap bestellen? Dit is mogelijk vanaf 12 stuks. Neem contact op voor de prijsopgave en de actieverkoopprijs.