Paardeneigenaren

Paarden hebben een grote natuurlijke behoefte aan Natrium ("zout"). Daarnaast verliezen paarden veel zout doormiddel  van zweten. In hooi, kuil, gras en ander ruwvoer  komt zout vaak in een te lage concentratie voor om volledig in de behoefte te voorzien. De oplossing wordt gevonden in het aanbieden van een Rockies Horse liksteen  waar paarden naar behoefte aan kunnen likken. Naast zout bevat hij ook mineralen, sporenelementen en biotine. Lees meer over zout, mineralen en sporenelementen voor paarden
 

Rundveehouders

Rockies Rundvee zijn zoutlikstenenen aangevuld met magnesium, selenium, jodium,kobalt,mangaan, zink en koper. Inzicht in de mineralen voorziening bij melkvee begint bij een goede rantsoenberekening waarbij mineralen en sporenelementen  meegenomen worden. Voor sporenelementen is niet alleen de dagelijkse opname van belang, maar ook de status van het lichaam. Zo moeten veel mineralen dagelijks worden opgenomen om een goede voorziening te waarborgen, maar kunnen eventuele tekorten ook sneller worden verholpen via het rantsoen. Sporenelementen zijn nodig in kleine hoeveelheden en worden opgeslagen in het lichaam van het dier. Tekort aan zout kan zich uiten in een gebrek aan eetlust, afname van de weerstand en een ruwe vacht. Herkauwers hebben zout nodig: het houdt de waterbalans en zuurbase in evenwicht. Een tekort aan zout kan de conditie en productie verminderen. Toevoeging van zout, mineralen en sporenelementen aan het rantsoen is daarom van belang.

 

Vleesveehouders

De houders van vleesvee en zoogkoeien hebben doorgaans een eenvoudig voersysteem. Het verstrekken van likstenen past goed in een dergelijk systeem. De koeien kunnen in hun behoefte aan zout, mineralen en sporenelementen zelf voorzien. Hierdoor hoeft de veehouder alleen te zorgen dat de Rockies Rundvee op tijd weer worden vervangen. De Rockies Rundvee zijn verkrijgbaar in het bekende 10 kg formaat. De liksteen kan het best worden geplaatst in een Rockies liksteenhouder voor 10 kg.
 

Schapenhouders

Schapen lopen doorgaans een groot deel van het jaar in de wei. Vaak zijn dit percelen die verder van huis liggen of het zijn specifieke percelen zoals zeedijken. Ondanks voldoende aanbod van gras krijgen schapen niet per definitie voldoende zout, mineralen en sporenelementen binnen. Daarom is het goed om de mineralenbehoefte te ondersteunen met Rockies Schaap. Hierdoor hebben de schapen toegang tot een goede zoutbron en kunnen ze voldoende belangrijke mineralen en sporenelementen opnemen.
 

Geitenhouders

Mineralen en sporen elementen zijn belangrijk voor de gezondheid van een geit. Een geit wordt vaak sober gevoerd.  Voortschrijdend inzicht laat zien dat geiten vaak een extra behoefte hebben aan koper, kobalt en zink. Ze worden vaak gehouden op weides die weinig of niet bemest worden. In combinatie met weinig krachtvoer komen ze niet aan genoeg mineralen en sporenelementen door voeding. Dan is een Rockies Geit een waardevolle aanvulling.