Rockies Elektrolyten 5 kg Rockies Elektrolyten 5 kg
Rockies Elektrolyten 5 kg Rockies Elektrolyten 5 kg
Rockies Elektrolyten 5 kg
3 Reviews | Review toevoegen
Rockies Elektrolyten liksteen bevat natrium(zout), kalium, chloor en magnesium . Elektrolyten zijn een belangrijke aanvulling in het zomerrantsoen van uw paard of pony.
 

Met Rockies Elektrolyten vult jouw paard zelf noodzakelijke tekorten aan


Bij flinke of langdurige inspanning kan je paard veel zweten, wel 10 liter in een uur. Bij zomerse temperaturen hoger dan 20 graden maar ook in andere weersomstandigheden en situaties (bijvoorbeeld bij stress, ziekte) verliest jouw paard of pony elektrolyten: mineralen die hij nodig heeft om goed te kunnen blijven functioneren en presteren. Hoe vul je dit aan?

Een zoutliksteen is goed, Rockies Elektrolyten is beter!

Rockies Elektrolyten likstenen hebben een unieke samenstelling. Ze bevatten naast het zuiverste zout ter wereld, ook andere belangrijke lichaamszouten, namelijk chloride, kalium en magnesium. Waarom die belangrijk zijn? Kijk maar!

Natrium (zout), kalium en chloor

O.a. voor het zuur-base-evenwicht en de vochtbalans, spijsvertering, darmflora en de werking van spier- en zenuwweefsel. Belangrijk voor een positieve invloed op de prestaties, eetlust en gezonde, glanzende vacht

Magnesium

O.a. voor het beenweefsel, enzymen en hormonen, de ontspanning en inspanning van de spieren en prikkeloverdracht in het zenuwstelsel. Extra belangrijk bij sensibele paarden.

(Deze beschrijving is beknopt. Elementen kunnen meerdere functies hebben en een katalysator zijn voor de werking van een ander element.)

Symptomen en gevaren bij zouttekort en elektrolytenverlies. Bij een elektrolytentekort drinkt je paard slecht en eet hij minder.

Dit zijn problemen die paarden kunnen krijgen bij tekorten:

 • Doffe vacht

 • Ingevallen ogen

 • Hogere hartslag

 • Verminderde eetlust

 • Vermindere dorstprikkel > uitdroging

 • Verminderde prestaties > uitputting

 • Sloom/Lusteloosheid

 • Spierverkramping, spierbevangenheid

 • Donkere urine

 • Vermindere elasticiteit van de huid

 • Slecht herstel na arbeid

Pas op: voer je alleen keukenzout (natrium) bij, dan kan dit leiden tot scheve verhoudingen tussen de andere elektrolyten zoals kalium en magnesium.

De voordelen van Rockies Elektrolyten likstenen als supplement

 1. Stimuleert natuurlijk gedrag bij paarden

Paarden hebben de eigenschap om bij tekorten zelf op zoek te gaan naar belangrijke stoffen, o.a. door likgedrag. Met een Rockies Elektrolyten liksteen bied je een elektrolyten supplement waarmee jouw paard eventuele tekorten in het lichaam zelf naar behoefte kan aanvullen.

 1. Helpt sport- én recreatiepaarden beter functioneren en herstellen

  Met een goede elektrolytenbalans kunnen paarden beter blijven presteren en gemakkelijker herstellen na inspanning. Niet alleen sportpaarden, ook recreatiepaarden en sobere rassen hebben soms behoefte aan extra elektrolyten voor een goede conditie, spijsvertering, vochtbalans en spierherstel. Kies je voor Rockies Elektrolyten, dan krijgt jouw paard onmisbare bouwstoffen binnen.

 2. Bevat geen suiker, melasse of kleurstoffen

De Rockies Elektrolyten likstenen bevatten geen suiker maar wel een lekkere appelsmaak. Ze hebben een natuurlijke, grijze, kleur en worden onder de hoogste kwaliteitsnormen (GMP+ label) geproduceerd. Likstenen met een roze of rode kleur bevatten ijzeroxide. Dit zit reeds ruim voldoende in het rantsoen.

 1. Gemakkelijk aan te bieden of mee te nemen

Leg de liksteen op een droge plek in de stal, paddock of wei of hang hem op met behulp van de houder. Rockies Elektrolyten is een liksteen van 5 kilo, dus gemakkelijk mee te nemen op wedstrijd of als je met de trailer onderweg gaat voor een buitenrit. Zorg daarnaast voor voldoende drinkwater en goede kwaliteit ruwvoer.

Waar kan ik Rockies Elektrolyten krijgen?

Met de Rockies likstenen lever je op voordelige wijze een waardevolle bijdrage aan de gezondheid van jouw dier. Rockies Elektrolyten likstenen zijn verkrijgbaar bij deze verkooppunten. Rockies Elektrolyten likstenen zijn niet geschikt voor paarden jonger dan één jaar.

Het brein achter Rockies Elektrolyten is Van Benthem Minerals, al decennialang expert op het gebied van mineralen en sporenelementen voor dieren.
Vragen? Van Benthem Minerals helpt je graag. Neem gerust contact met ons op via 050-4061254 of dit formulier.

Meer weten?

Lees meer in de whitepaper over de ins en outs over een goede elektrolytenbalans voor jouw paard

Bekijk hier de samenstelling van de Rockies Elektrolyten liksteen

Sorteren op:

Review toevoegen
Jody - 01-07-2022 09:03

Ik moet mijn review echt herzien! In april mocht ik de Rockies Elektrolyten liksteen testen en hing ik het op bij mijn paard in de stal. Mijn Friese sport merrie(Zzlicht) deed er toen helemaal niks mee, toonde geen interesse in de liksteen. Mijn semi pensioen paard, ook een Fries (zzzwaar) begon onmiddelijk te slikkeren. De temperaturen waren in april ook niet extreem hoog. Nu in juni tijdens zomerse dagen moet ik mijn review herzien en zijn mijn paarden gek op de liksteen. Ik ga deze zeker blijven gebruiken. Ik geef het nu geen 3,5 ster zoals in april maar van mij krijgt de Rockies Elektrolytenliksteen 5 volledige sterren.

M Janse - 20-05-2022 16:31

Ik heb de rockies liksteen getest bij een van mijn paarden die normaal de likstenen opeet, niet aan te slepen dus. Bij deze liksteen lijkt hij dat minder te doen, voor mij in mijn voordeel, de vraag is vindt hij hem niet lekker of likt hij alleen wanneer daar behoefte aan is? Ik ga uit van het laatste.
Ik heb de liksteen bevestigd in de stal. Mijn paarden staan alleen snachts op stal dus alleen dan toegang tot de liksteen.

Marit - 29-04-2022 16:22

Ik wou de Rockies liksteen graag testen, omdat ik weet hoe belangrijk elektrolyten zijn voor een paard en het herstel na arbeid. Ik heb eventingpaarden, die leveren veel arbeid en zweten veel, waardoor de liksteen mij erg aansprak. Mijn eventingpaard waarvoor ik hem graag wou gebruiken omdat dat paard heel snel en veel zweet bij arbeid, en dus veel elektrolyten verbruikt, deed er echter niets mee. Nu is dat paard ook wel een moeilijke eter, iets nieuws duurt altijd een poosje, en geef ik die elektrolytenpoeder bij, door het voer, om tekorten tegen te gaan. Dus het zou voor dat paard ook goed kunnen dat hij geen behoefte had aan elektrolyten.
Ik heb de steen daarna opgehangen bij mijn 3-jarige, die nu langzaam en licht aan het werk is gegaan. Ik denk dat die de steen na 2 weken al voor de helft heeft opgelikt. Daarbij leek hij in het lichte werk wat hij deed sneller te herstellen. Eerder kon hij de dag erna, nog best wel wat moe ogen, dat leek voor nu echt wel minder te worden! In de foto's zie je hoeveel van de steen is opgelikt in 1 week, hij heeft het blijkbaar echt nodig gehad.
Ik vind persoonlijk een houder fijn om de liksteen te plaatsen maar aan  een touw hangen is een mogelijkheid. Wat ik zo fijn vind aan de liksteen is dat het paard zelf kan bepalen wat ze wel of niet nodig hebben. Ik blijf de steen daarom ook zeker gebruiken, en ga er ook een aankopen voor mijn andere paard, zodat als hij zelf kan bepalen wanneer hij elektrolyten nodig acht. Ik zou de steen daarom ook zeker aanbevelen aan andere paardeneigenaren, en ik geef de steen een dikke 5*!
Ik ben er hartstikke blij mee.